Скорост:


Бюлетин на
СФС МВРОт опита на колегите в Литва

Във връзка с изпратено наше писмо до нашите партньорски организации за финансиране на полицейски синдикати чрез Правителството и участието им в Националният съвет за тристранно сътрудничество, публикуваме превода на писмото от Литовския полицейски синдикат:

Финансиране на синдикатите на национално ниво:Опитахме се да Ви отговорим по най-добрия начин на Вашите въпроси. Тъй като нашата организация е неправителствена,независима организация не получаваме никакво финансиране от ЕС чрез правителството, последното не гарантира финанси за нашия синдикат, които са получени от фондове на ЕС.Обаче, ние можем да търсим пари чрез различните фондове на ЕС не директно, когато има покани за предложения организирани.Обикновено имаме право да кандидатстваме за съответните грантове на ЕС, като предлагаме проект свързан с изграждането на капацитет на организацията. Обучения за членовете, развитие на социалния диалог, колективно договаряне и пр. и това е начинът, по който ние търсим финансиране за дейностите на синдиката, но синдикалните дейности не са директно посочени в грантовете. И това е единственият начин да получим национално финансиране.
Страница 1

Относно социалния диалог с Правителството, Тристранният съвет е активен и е създаден през 1995 г. и се състои от служители, работодатели и представители на правителството. Членовете на синдикатите са представени там единствено чрез Литовски национални /централни/ асоциации на синдикатите на базата на тяхно споразумение. Всяка страна в тристранния съвет може да бъде представлявана от 7 човека като по този начин общият брой на участниците в съвета е 21. Като членове на Литовската конфедерация на синдикатите, която е призната за национално /централна/ асоциация, нашият синдикат е представен там.

Лорета Соскейн - Президент
 
Коментари
Бюлетини
1-во Издание
2-ро Издание
3-то Издание
4-то Издание
 
 
© 2009-2018 СФСМВР. Всички права запазени.